top of page

Steffan-Daniël (Steffan ten Broeke) is een 26-jarige alt en tenor-saxofonist uit Zwolle. Waar het saxofoonspelen in zijn jeugd begon als hobby, raakte hij op latere leeftijd meer en meer geobsedeerd door muziek. Op de middelbare school keek hij het meeste uit naar de muzieklessen en dus was het geen gekke keuze om in zijn examenjaar auditie te doen aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Op het conservatorium ontwikkelde Steffan al snel zijn eigen smaak en kwam hij erachter dat zijn liefde niet alleen bij jazz ligt, maar ook bij andere muziekstijlen. Hij liet zich inspireren door de muziek van saxofonisten als Michael Brecker en David Sanborn, die andere genres ook niet uit de weg gaan. Samen met zijn docenten Rolf Delfos, Sjoerd Dijkhuizen en Allard Buwalda ontwikkelde Steffan zich tot een veelzijdig saxofonist.

Nu Steffan is afgestudeerd, wil hij zich focussen op zijn eigen sound. 

Hij is bezig met het componeren van eigen nummers die worden uitgevoerd door zijn kwartet, het Steffan Daniël Quartet. Hun muziek is een samensmelting van genres waarbij jazz de hoofdmoot vormt en waarbij ruimte is voor veel improvisatie.

bottom of page